België wil Chinese markt met peren veroveren

Het duurde bijna vijf jaar om alle vergunningen rond te krijgen, maar vanaf september is het dan eindelijk zo ver: de Belgische peren liggen in de Chinese winkels. Gisteren sloten onze zuiderburen een contract af met het verre oosten om de zogenoemde Conference peren naar het Chinese binnenland te exporteren.

Volgens de directeur van de Belgische Fruitveiling, Filip Lowette, in de Belgische krant De Morgen is de Conference uitermate geschikt om de lange bootreis naar China te maken. In de afgelopen maanden werd al mondjesmaat geëxporteerd naar Hong Kong, waardoor reeds de broodnodige kennis is opgedaan over het per boot transporteren van de vruchten, een reis die zo’n twee weken in beslag neemt.

België zegt zich aanvankelijk vooral op de oostkust van China te richten. Het is het gebied waar welvarende megasteden als Hangzhou, Nanjing en Shanghai liggen. Of de Chinezen daar op die vreemde Belgische peer zitten te wachten, zal nog even een verrassing blijven. China verbouwt zelf ook peren en die schijnen qua smaak nogal af te wijken van de peer zoals wij die in Nederland en België kennen.

Lees ook:Belgische chocola op Shanghai Expo
Lees ook:België verkoopt Expo paviljoen aan Chinese stad
Lees ook:Beijing wil met de trein naar Londen
Lees ook:Ook Chinees gaat 520 dagen ‘naar Mars’
Lees ook:Sneeuw en ijs in Chinees verkeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>