Chinese Honda bouwers staken door

Een staking in een Chinese fabriek is beslist niet alledaags, maar meer dan duizend Chinese fabrieksarbeiders van autofabrikant Honda zijn er één begonnen en ze zijn niet van plan hun staking zomaar op te geven. Voor de derde opeenvolgende dag weigeren ze nog voor het Japanse automerk aan de slag te gaan.

De staking is het gevolg van een loonconflict tussen de Honda directie en de medewerkers. De medewerkers hebben ontdekt dat hun Japanse collega’s veel meer krijgen en vinden dat ze een rechtvaardig salaris horen te verdienen. Ze eisen een maandsalaris van minimaal 2.000 yuan per maand (zo’n 200 euro), maar tot nu toe weigert Honda daaraan toe te geven.

Honda heeft vier fabrieken die door de staking geraakt worden. Doordat het werk hier volledig stil ligt, zou de productie van nieuwe auto’s ernstig in gevaar komen, wat grote financiële gevolgen heeft voor de autofabrikant.

Lees ook:Chinese Honda bouwers willen rechtvaardig loon
Lees ook:Chinese Toyota fabriek ligt stil na staking
Lees ook:Ook bij Toyota staken de Chinezen
Lees ook:Chinese arbeiders zien flinke stijging minimumloon
Lees ook:Vergiftigd in een iPhone fabriek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>