Opnieuw uitbreiding vliegtuigvloot Air China

Het gaat goed met de Chinese luchtvaartindustrie. Nadat Air China in februari al een bestelling deed voor twintig nieuwe Airbussen, is gisteren bekend geworden dat diezelfde luchtvaartmaatschappij ook nog eens twintig nieuwe Boeings aanschaft.

De Boeings zijn bedoeld om de vliegtuigvloot van Air China, de luchtvaartmaatschappij die in handen van de Chinese staat is, uit te breiden en om de verwachte groei op te vangen. De vliegtuigen zijn bovendien bedoeld om de marktpositie van Air China te verstevigen en worden waarschijnlijk vooral ingezet op internationale routes.

De twintig Boeings die de maatschappij heeft besteld zijn allemaal van het type 737-800, een toestel dat geschikt is voor maximaal 189 passagiers. Met de deal is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard dollar, maar volgens goed Chinees gebruik zou er stevig onderhandeld zijn over de prijs. De Boeings worden tussen 2013 en 2015 verwacht.

Lees ook:Flinke uitbreiding vliegtuigvloot Air China
Lees ook:Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen
Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou
Lees ook:China en Argentinië sluiten miljardendeal
Lees ook:KLM vanaf vandaag rechtstreeks naar Hangzhou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>