Al gezien? De ‘Made in China’ commercial op BBC

‘Made in China’. Er is een tijd geweest dat dit zo ongeveer op elk product stond dat je maar kocht. Of misschien zitten we nog steeds wel in die tijd. Want er wordt veel gemaakt in China, heel erg veel. Om de wereld daar nog eens extra bewust van te maken heeft China een ‘Made in China’ tv-commercial gemaakt.

De commercial was vorig jaar al te zien op het kanaal van CNN Asia. Maar voor de marketingbazen in Beijing was dat nog maar het begin. De volgende stap is deze week gemaakt: de vertoning van de ‘Made in China’ commercial op verschillende kanalen van BBC. De commercial zal tot 8 augustus te zien zijn op twee sportzenders van de BBC, BBC World News Asia en BBC World News Europe. Op die manier komt de Chinese reclame miljoenen huiskamers binnen, waaronder heel veel in Nederland.

Volgens de Chinese media is de commercial gemaakt om te laten zien dat er in China een grote variatie aan producten wordt gebouwd, en al die producten zijn ook nog eens van hoge kwaliteit. Dat eerste wisten we al, dat tweede is een punt waarover de meningen uiteen zullen lopen. Daarnaast moet de commercial westerse bedrijven overhalen om samenwerkingen met China aan te gaan. Want China kan alles maken.

Ik vraag me af: zou dit dan die commercial zijn?

Lees ook:Made in China
Lees ook:Made in China niet alleen gevaarlijk…
Lees ook:Made in China, checked in Holland
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:Slavernij in Shanghai bij productie WK mascotte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>