China en India leiden de economische groei

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht een grotere groei van de economie dan eerder verwacht. Wereldwijd wordt de groei niet 4,2 procent, maar 4,6 procent. Een groei waarbij twee Aziatische reuzen voorop lopen: China en India.

Zowel de Chinese als de Indiase economie zit al een aantal jaren in een opwaartse spiraal en dat is dit jaar niet anders. De economie in China zal volgens het IMF dit jaar met 10,5 procent groeien, die van India met 9,4 procent. Daarmee heeft het IMF de eerdere prognose van 10 en 8,6 procent bijgesteld.

Helemaal onverwacht komen de cijfers voor de groei van de Chinese economie natuurlijk niet. We wisten al dat de Chinese economie in het eerste kwartaal van 2010 met 11,9 procent is gegroeid en toonaangevende analisten spraken toen al over een totale groei, gerekend over het hele jaar, van 10 procent.

Overigens houdt het IMF nog wel een slag om de arm. Want wanneer de schuldencrisis in de Eurolanden nog verder escaleert zal dat veel gevolgen hebben op de wereldeconomie. De risico’s zijn groter geworden en veel hangt af van de maatregelen die de overheden zullen treffen. In Europa zal de economie naar verwachting met slechts 1 procent groeien.

Lees ook:Oef, een economische groei van 11,9 procent
Lees ook:India en China willen beter samenwerken
Lees ook:Chinese economie zet nog een tandje bij
Lees ook:Recessiegevaar in het oosten
Lees ook:China, de eerste wereldeconomie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>