Parttime werken? Welnee, liever twee fulltime banen!

Terwijl hier in Nederland steeds meer mensen naar een parttime baan beginnen te verlangen, is dat in China toch wel even anders. Uit een onderzoek van China Youth Daily blijkt namelijk dat de overgrote meerderheid van de Chinezen het liefst een baan naast de fulltime baan zou willen hebben of inmiddels al heeft.

Van de 3.106 ondervraagden zegt 92 procent dat ze het liefst ‘s avonds of  ‘s nachts ook zouden willen werken. 83 procent zegt dat het heel normaal is om een bijbaan te hebben, ook wanneer je reeds een fulltime functie hebt. Dat dit ten koste gaat van zaken als vrije tijd en een sociaal leven lijkt hen weinig te deren.

De hoofdreden om naast de normale baan nog ergens te gaan werken is een heel voorspelbare: geld. Dat is niet altijd omdat Chinezen graag rijk willen worden, maar vaak ook omdat het anders niet mogelijk is de touwtjes aan elkaar te blijven knopen. Een enkeling zegt dat hij extra wil werken omdat het een mooie gelegenheid is andere mensen te leren kennen of omdat zo’n baantje geschikt is om nog wat vaardiger te worden in de arbeid die wordt gedaan.

Lees ook:Borsten vergroten voor een betere baan
Lees ook:Chinese vrouwen zien liever geld dan liefde
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:China wil betere relatie met Amerika
Lees ook:Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>