IMF mag eindelijk over Chinese economie publiceren

Het heeft vier jaar geduurd, maar het Internationaal Monetair Fonds, wellicht beter bekend als IMF, heeft eindelijk toestemming gekregen om een rapport over de Chinese economie te publiceren. Tot nu toe hield China die publicatie tegen, omdat het IMF telkens zei dat de Chinese munt, de yuan, substantieel werd ondergewaardeerd.

Uiteindelijk heeft het IMF daarom besloten niet meer te spreken over substantiële onderwaardering van de yuan, wat de deur naar de Chinese regering heeft opengezet. Die heeft nu namelijk niet langer bezwaar tegen de publicatie, ook al vinden economen nog steeds dat de yuan op zijn minst 5 procent wordt ondergewaardeerd. Dat is ondanks het flexibeler maken van de koers van de Chinese munt, wat de Chinese regering een maand geleden deed.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft ondertussen het gisteren gepubliceerde rapport ook ontdekt. In een persbericht gaat Xinhua uitgebreid op het rapport in, waarbij uiteraard vooral aandacht is voor al die mooie woorden die het IMF gebruikt om China’s economische beleid te prijzen. Maar wil je nou graag weten wat het IMF echt schrijft? Kijk dan eens wat hier allemaal staat.

Lees ook:De Chinese yuan: opwaarderen of niet?
Lees ook:Overheid blokkeert publicatie memoires ex-premier
Lees ook:Eindelijk, China maakt koers yuan flexibeler
Lees ook:Hu Jintao en Obama praten vandaag met elkaar
Lees ook:De VS en China praten over geld en politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>