In China is recyclen big business

Wie in China is geweest heeft ze ongetwijfeld gezien, de mannen en vrouwen die het plastic verzamelen. Met bakfietsen, vrachtwagens en gewoon met de hand. Want recyclen is big business in China, zoals in de bovenstaande reportage van Al Jazeera mooi in beeld wordt gebracht.

Interessant is vooral het gegeven dat China de grootste importeur van afval is. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld wordt veel afval geproduceerd. Al dat plastic wordt in grote hoeveelheden naar het verre oosten gebracht. Daar wordt het verzameld en bewerkt tot een nieuw product. Want China mag dan wel één van de grootste vervuilers zijn, de mensen weten er wel degelijk van recyclen af. Al zal het voor de plasticverzamelaars beslist geen makkelijk leven zijn.

Lees ook:Weg met Chinese plastic zakjes
Lees ook:Al dat afval brengt China behoorlijk in gevaar
Lees ook:WK Voetbal: Chinezen wel blij met Vuvuzela
Lees ook:Elke Chinees een eigen (groene) auto
Lees ook:Afvalbergen bestrijd je met een deodorantkanon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>