Schwarzenegger wil Chinese treinen in Californië

Arnold Schwarzenegger, vroeger acteur in actiefilms en tegenwoordig gouverneur van Californië, wil graag net zo’n mooi hogesnelheidstreinnetwerk als in China momenteel wordt gebouwd. In China is op dit moment bijna 7.000 kilometer aan hogesnelheidsrails, en dat wordt alleen maar meer.

Schwarzenegger is deze dagen in Azië om een bezoek te brengen aan China, Japan en Zuid-Korea. Hij sprak zijn wens voor de supersnelle treinen uit in Shanghai, waar hij – net als zo ongeveer elke andere bekende wereldbewoner – een bezoek bracht aan de World Expo.

Volgens de gouverneur van Californië wil zijn staat in 2030 een hogesnelheidstreinsysteem hebben dat per jaar 90 miljoen passagiers kan vervoeren. Een samenwerking met China zou daarin ideaal zijn, aldus Schwarzenegger. Die gedachte is lang niet gek, want China is inmiddels koploper als het gaat om het aanleggen van zoveel mogelijk rails waarop treinen tussen de 200 en de 350 kilometer per uur rijden.

Lees ook:Chinese trein gaat straks 380 km per uur
Lees ook:De snelste trein is van China: 416 km p/uur
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Man zwemt 1.200 kilometer in de Yangtze
Lees ook:Op volle snelheid China door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>