Wijn is het nieuwe statussymbool

In China beginnen steeds meer mensen wijn als een statussymbool te zien. En met de snel groeiende welvaart zorgt dat ervoor dat steeds meer Chinezen wijn beginnen te drinken. Volgens een bericht in Trouw importeert China inmiddels meer wijn uit Frankrijk dan bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Duitsland.

Nu wordt er in China zelf ook wijn gemaakt, maar Chinese wijnkenners lijken daar niet veel vertrouwen in te hebben. Veel liever schepen ze wijn in uit Europa. Uit Frankrijk, of anders wel uit Italië of Spanje. En voor de echt welvarende Chinese wijndrinkers zijn er tegenwoordig wijnproefavonden. De goedkoopste wijn kost dan op zijn minst 22 dollar, de duurste bijna 1.500. Maar die komt dan ook helemaal uit Bordeaux.

Lees ook:China: Europa doet te weinig om crisis aan te pakken
Lees ook:China stuurt voetbaltalenten naar Europa voor training
Lees ook:Liever een Chinese weerman dan de dokter
Lees ook:China koopt grote invloed op olie-industrie Nigeria
Lees ook:Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijn is het nieuwe statussymbool

  1. john

    Mooi artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>