World Expo verloopt nog lang niet als verwacht

Een grandioze openingsceremonie en enorme ambities. Een wereldtentoonstelling die landen met elkaar moet binden en waarvan alle media verslag mogen komen doen. Dat was de World Expo in Shanghai afgelopen vrijdag. Maar hoe staat het er nu eigenlijk voor, ruim vier dagen na die geweldige opening?

Wel, laten we het erop houden dat World Expo nog niet helemaal vlekkeloos verloopt. Tijdens de proefdagen, die daags voor de opening werden gehouden, waren er al zeer lange wachtrijen en die zijn er nog steeds. Vooral het Chinese paviljoen is ontzettend populair. Wie het geluk heeft een kaartje voor dit paviljoen te bemachtigen (per dag maximaal 40.000), moet uren in de rij staan. Maar ook bij onder meer de paviljoens van Frankrijk en de VS loopt de wachttijd op tot vier uur. Aldus een bericht van de AFP.

En het vreemde is, dat er wel lange wachtrijen zijn, maar dat er tot nu toe veel minder mensen naar Expo komen dan verwacht. De organisatie roept al maanden dat er 70 miljoen bezoekers gaan komen en dat zou een gemiddelde van 380.000 bezoekers per dag betekenen. Afgelopen zondag waren er ‘slechts’ 215.000 bezoekers en afgelopen maandag nog maar 193.000. Dat is verrassend, want voor bijvoorbeeld afgelopen zaterdag waren er 355.000 kaarten wel verkocht, terwijl er maar 207.000 mensen door de poort kwamen. De organisatie zegt slechts te kunnen gissen naar de oorzaak.

Tot slot is er nog een mediaprobleempje. De woordvoerder van World Expo, Xu Wei, zou van tevoren hebben gezegd dat alle media welkom zijn om een reportage van de tentoonstelling te maken. Alle media, dus ook de kritische krant Apple Daily uit Hong Kong. Apple Daily kreeg echter geen toestemming om Expo te bezoeken. Waarom niet? Niemand bij World Expo die er iets over wil zeggen.

Maar dat kritische journalisten en cameramensen inderdaad niet bij iedere World Expo medewerker op waardering kunnen rekenen, blijkt ook wel uit het onderstaande filmpje. Wat ze zeggen is wellicht niet te verstaan, de beelden echter spreken voor zich:

Lees ook:World Expo: 70 miljoen bezoekers is nog ver weg
Lees ook:World Expo start met massaal weggeven tickets
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>