World Expo start met massaal weggeven tickets

Doordat het aantal bezoekers tot nu toe behoorlijk tegenvalt, is de World Expo in Shanghai niet bepaald op weg het succesvolle evenement te worden dat de organisatie in gedachten had. Per dag rekende de organisatie op 380.000 bezoekers, maar dat lijkt niet meer dan een wel erg mooie droom te zijn geweest. De organisatie is echter van plan het tij te keren en doet dat door massaal tickets gratis weg te geven.

De tickets worden uitgedeeld in Shanghai. Niet elke inwoner van Shanghai krijgt een gratis ticket, maar ‘gekwalificeerde gezinnen’ in de stad krijgen stuk voor stuk gratis kaartjes in de bus. Aan welke voorwaarden een gezin moet doen om ‘gekwalificeerd’ te zijn is niet bekend gemaakt, maar de gelukkigen krijgen naast een gratis ticket ook nog een welkomstbrief, een Haibao souvenir en een plattegrond van het Expo terrein.

De inwoners van Shanghai zijn vanaf 1 juni welkom en volgens de organisatie is dit een prima gelegenheid voor studenten om deze zomer een dagje naar de wereldtentoonstelling te gaan. Dan kunnen ze iets leren over verschillende landen en culturen en tegelijkertijd kunnen ze de World Expo van een fiasco redden. Want gezichtsverlies telt zwaar in China en een organisatie die al jaren roept op zijn minst 70 miljoen bezoekers binnen te halen en dat vervolgens niet haalt, lijdt een zeer zwaar gezichtsverlies. Reken maar dat ze er alles aan doen om dat te voorkomen.

Lees ook:World Expo: 70 miljoen bezoekers is nog ver weg
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>