World Expo is dus niet voor iedereen

Iedereen is toch welkom op de World Expo? Dat dacht in ieder geval Feng Zhenghu. Maar dat was nog voor hij vorige week vrijdag zelf de wereldtentoonstelling in Shanghai wilde bezoeken. De mensenrechtenactivist werd nog voor hij aan zijn bezoek kon beginnen door de politie opgehaald en naar het politiebureau gebracht.

Nou is Feng Zhenghu ook niet de makkelijkste persoon voor het Chinese regime. Hij strijdt al lange tijd voor meer democratie in China en kwam tijdens die strijd al heel wat keren in gevecht met Beijing. Ook hielp hij gewone Chinese burgers in hun strijd tegen de overheid, als ze bijvoorbeeld uit hun huis werden gezet omdat ze ruimte moesten maken voor een nieuw winkelcentrum of een nog hogere wolkenkrabber.

Begin dit jaar kwam Feng nog internationaal in het nieuws. China weigerde hem namelijk ruim drie maanden lang het land weer in te laten. Feng zat daardoor van begin november tot half februari vast op het vliegveld van Tokio. Uiteindelijk wist hij toch weer in Shanghai terug te komen, maar sindsdien worden al al zijn stappen door de autoriteiten gevolgd. En een bezoek aan de World Expo? Nee, dat was voor de autoriteiten toch echt nog een stap te veel.

Lees ook:De prins en zijn jarige prinses zijn in Shanghai
Lees ook:Chinees zwom echt 1.200 km in de Yangtze
Lees ook:Ahmadinejad naar Shanghai Expo: een snoepreisje?
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>