World Expo: 70 miljoen bezoekers is nog ver weg

Het bezoekersaantal van de World Expo in Shanghai is de tien miljoen gepasseerd. Dat heeft de organisatie gisteren bekend gemaakt. Bij elkaar zijn dat heel veel mensen, maar een snelle rekensom leert dat de wereldtentoonstelling daarmee nog lang niet op het schema zit van 70 miljoen bezoekers.

World Expo opende op 1 mei de deuren voor het grote publiek en zou, aldus de organisatie, tegen het einde van oktober op zijn minst 70 miljoen bezoekers hebben geteld. Per maand zou dat neerkomen op een ruime 11 miljoen, op een gemiddelde dag zouden er rond de 385.000 mensen de toegangspoortjes moeten passeren. Voor de eerste vijf weken zat het daggemiddelde echter rond de 278.000 bezoekers. Als die lijn zich voortzet, komt World Expo eind oktober rond de 50 miljoen bezoekers uit. Dat is behoorlijk veel minder dan de verwachte 70 miljoen.

De organisatie heeft echter voor de komende maanden goede verwachtingen. De Chinese schoolkinderen hebben namelijk vakantie en de organisatie gaat zich inzetten om zoveel mogelijk kinderen naar het Expo terrein te halen. Onder het mom van ‘kennis maken met de wereld’ kunnen de kinderen het bezoekersaantal behoorlijk opschroeven. Grote kans dat ze daarvoor gratis toegangskaartjes krijgen.

Maar of de komst van de schoolkinderen genoeg is om de grote ambities te redden, valt nog maar te bezien. In juli en augustus ligt de gemiddelde temperatuur in Shanghai ruim boven de 30 graden en dat zal een bezoek aan de enorme wereldtentoonstelling voor veel mensen geen aantrekkelijke gedachte maken. Het verwelkomen van de 70 miljoenste bezoeker lijkt dan ook nog heel ver weg.

Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:World Expo start met massaal weggeven tickets
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>