Ook in Shanghai wordt Michael Jackson herdacht

China is altijd een land geweest waar Michael Jackson op veel fans kon rekenen. Michael Jackson was één van de eerste westerse artiesten die doorbrak in het verre oosten en er zijn maar weinig artiesten die in China op zo’n grote groep fans konden rekenen. Nu de King of Pop een jaar dood is, staan ook Chinese fans stil om hem te herdenken.

Eén van de herdenkingen vindt plaats op de World Expo in Shanghai. Een Chinese fanclub heeft daar een driedaags evenement georganiseerd dat volledig in het tekens staat van Michael Jackson. In het zogenoemde Un Devnet paviljoen ging de herdenking gisteren los met de uitvoering van klassiekers als ‘Beat it’ en ‘Dangerous’, uiteraard gevolgd door een dodenwake met kaarsjes.

Maar daarmee is de herdenking zeker niet afgelopen. Ook vandaag en morgen is er op World Expo volop aandacht voor de vorig jaar overleden popzanger. De ‘Moonwalk’ wordt gedanst en er is een expositie met foto’s en hebbedingetjes. Morgenavond wordt de Shanghainese herdenking afgesloten met de vertoning van de Michael Jackson films ‘This is it‘ en ‘Moonwalker‘. Michael Jackson fans die toevallig deze dagen in Shanghai zitten weten dus waar ze moeten zijn.

Lees ook:Vierjarige verovert de wereld als Michael Jackson
Lees ook:Oude Michael Jackson spullen? China betaalt er dik voor
Lees ook:World Expo in Shanghai spectaculair geopend
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:De prins en zijn jarige prinses zijn in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>