Vanaf vandaag in de bios: The Karate Kid

The Karate Kid? Was dat niet die film uit 1984 waarin een Amerikaanse jongen les krijgt van een oude Kung Fu meester en zo de strijd aan kan gaan met een stelletje plaaggeesten? Jawel. En die film is nu nieuw leven ingeblazen. Aan het verhaal is niet al te veel veranderd, maar aan de locatie wel. De nieuwe karate kid gaat namelijk naar China.

In de nieuwe film heet de karate kid geen Daniel maar Dre Parker. Dre verhuist met zijn moeder naar Beijing en krijgt het net als de karate kid uit 1984 aan de stok met een paar lokale jongens. Die zijn veel sterker dan hij, maar gelukkig is er een Kung Fu meester, gespeeld door Jackie Chan, die hem wel kan helpen.

De film draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen en speelt zich voor het grootste deel af in China. De eerste recensies zijn inmiddels op internet te vinden. Lees bijvoorbeeld eens wat de NRC zegt, wat Het Parool van de film vindt en waarom Filmtotaal The Karate Kid drie sterren geeft.

Lees ook:The Karate Kid gaat nu echt naar China
Lees ook:Nominaties Hong Kong film awards bekend
Lees ook:China jaloers op ‘Kungfu Panda’
Lees ook:Hong Kong verliest vertrouwen in Jackie Chan
Lees ook:Vanaf vandaag in de bios: Mao’s Last Dancer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>