Hong Kong is China’s meest leefbare stad

Wie een beetje leuk in een Chinese stad wil wonen, kan het beste naar Hong Kong gaan. Dat is in ieder geval de uitkomst van de 2010 uitgave van ‘Mercer’s Quality of Living‘. Mercer vergeleek 221 steden wereldwijd en zette ze op een rij. Hong Kong eindigde op een 71e plek.

Hong Kong doet het daarmee een stuk slechter dan enkele andere Aziatische steden. Zo staat Singapore op een keurige nummer 28 en staat Tokio op nummer 40. Ook de steden Yokohama en Osaka eindigden ver boven Hong Kong. De speciale bestuurlijke regio van China doet het echter een stuk beter dan Shanghai en Beijing. Grote, moderne en mooie steden, maar volgens Mercer komen ze niet verder dan nummer 98 en 114.

Vermoedelijk zou Hong Kong een stuk hoger eindigen als de luchtkwaliteit rondom de stad eens goed wordt aangepakt. Nu is de lucht boven de stad op veel dagen gevaarlijk smerig en op een gemiddelde dag schijnt de lucht drie keer zo slecht te zijn als die van New York, wat toch ook best een grote stad is.

Lees ook:“Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm
Lees ook:China wil geen democratie in Hong Kong
Lees ook:Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong
Lees ook:Hong Kong stemt voor meer democratie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>