Hong Kong eert filmmaker John Woo

Filmregisseur John Woo gaat een oeuvreprijs krijgen van de regering van Hong Kong. Het gaat om de zogenoemde ‘Silver Bauhinia Star’. De in Guangzhou (Zuid-China) geboren Woo werd wereldberoemd met films als ‘Face/Off’, ‘Mission: Impossible II’, ‘Hostage’ en ‘Paycheck’.

John Woo is 63 jaar oud en is één van China’s bekendste en meest succesvolle regisseurs ooit. De filmmaker maakte tussen 1968 en begin jaren ’90 meer dan twintig films in Hong Kong. Begin jaren ’90 vertrok hij naar Hollywood, waar hij goede, maar vaak ook keiharde actiefilms maakte.

Na zestien jaar in Hollywood te hebben gewerkt, keerde Woo in 2008 weer terug naar Hong Kong. Daar maakte hij de historische spektakelfilm ‘Red Cliff‘, over één van de grootste veldslagen uit de Chinese geschiedenis. In 2009 werd de film gevolgd door ‘Red Cliff II‘. Op dit moment werkt de regisseur aan ‘Reign of Assassins‘, opnieuw een actiefilm die zich afspeelt in het oude China.

De oeuvreprijs van Hong Kong is niet de enige prijs die Woo dit jaar wint. Eerder werd al bekend dat de regisseur in september een soortgelijke prijs op mag halen bij het filmfestival van Ventië.

Hieronder een paar trailers van John Woo films. Wat is jouw favoriet?

Red Cliff (2008)

Mission: Impossible II (2000)

Face/Off (1997)

The Killer (1989)

A Better Tomorrow (1986)

Lees ook:Nominaties Hong Kong film awards bekend
Lees ook:En de winnaar is? Hong Kong Film Awards uitgereikt
Lees ook:Regisseur Zhang Yimou wint ‘Green Chinese’ award
Lees ook:“Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”
Lees ook:Hong Kong verliest vertrouwen in Jackie Chan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>