Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong

Vanaf aanstaande zondag wordt een bezoek aan Hong Kong er voor sigaretten of sigaren rokende toeristen niet leuker op. Vanaf dan is het namelijk volwassenen niet toegestaan meer dan 19 sigaretten de stad in mee te nemen, of één sigaar, mits die niet zwaarder is dan 25 gram.

Deze regel is de nieuwste in het anti-rookbeleid van Hong Kong. Eerder al verbood de lokale regering het roken op publieke plekken en op werkplekken. Zo mag er ook in de parken, de internetcafés, de restaurants en op het strand van Hong Kong niet gerookt worden. Daarmee wijkt het beleid van de speciale bestuurlijke regio behoorlijk af van andere Chinese steden, waar een rookverbod op publieke plekken eerder uitzondering dan regel is.

Besluit je toch meer dan 19 sigaretten mee te nemen, bedenk dan dat je daarmee een flinke straf riskeert. Volgens de nieuwe regels kan de boete oplopen tot 1 miljoen Hong Kong Dollars (een slordige 98.000 euro), maar het kan ook een celstraf van twee jaar betekenen. Verstandiger is dus om in Hong Kong zelf sigaretten te kopen, want dat mag nog wel.

Lees ook:Hong Kong is China’s meest leefbare stad
Lees ook:China wil geen democratie in Hong Kong
Lees ook:Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm
Lees ook:Hong Kong stemt voor meer democratie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>