Nu ook e-mail in Xinjiang!

Werd een paar dagen terug nog bekend dat het de inwoners van de provincie Xinjiang weer toegestaan is een zeer beperkt aantal (27) websites te bezoeken, nu kan er ook per e-mail weer contact onderhouden worden met vrienden, familie en kennissen. De lokale overheid heeft namelijk besloten om via sina.com.cn e-mail weer een beetje mogelijk te maken. Na de rellen in Urumqi van vorig jaar juli werden alle e-mailservers geblokkeerd.

Net als bij het internetgebruik en het sms-verkeer, zijn er ook aan het e-mailverkeer in Xinjiang beperkingen verbonden. Niet alleen zijn alle overige e-mailservers nog geblokkeerd, ook is het niet toegestaan een bijlage toe te voegen. Foto’s doorsturen van huisdieren, nieuwe vriendjes of vriendinnetjes en net gekochte huizen is dan ook niet toegestaan. Of het binnenkort mogelijk wordt om ook via andere servers te e-mailen en per wanneer er wel bijlagen mogen worden meegestuurd, is niet bekend. Maar vermoedelijk zal de overheid in de komende tijd het digitale verkeer nog streng in de gaten houden en ingrijpen als zij dat nodig acht.

Lees ook:Inwoners van Xinjiang: u mag weer e-mailen
Lees ook:Urumqi leeft digitaal weer een beetje
Lees ook:Ook Yahoo’s e-mail wordt in China gekraakt
Lees ook:Sneeuw zorgt voor overstromingen in Xinjiang
Lees ook:Expatsite GoGoDutch slachtoffer internetcensuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>