Chinese studenten kraken Google

Volgens Amerikaanse media zijn de hack-aanvallen waar Google een maand geleden melding van maakte, verricht vanuit twee Chinese scholen. De hackers zouden hun werk gedaan hebben vanuit de Shanghai Jiangton University en de Lanxian Vocational School. Die laatste traint vooral computerexperts voor het Chinese leger.

Naast Google zijn nog tientallen Amerikaanse bedrijven digitaal aangevallen vanuit China. Een speurtocht naar de herkomst laat zien dat de eerste aanvallen vorig jaar april al zijn gedaan en dat ze via servers in Taiwan afkomstig zijn uit de twee genoemde scholen. Digitale experts vermoeden dat de scholen niet meer zijn dan een dekmantel van de Chinese regering om in te kunnen breken bij een bedrijf als Google. Een professor van de Shanghai Jiangton University geeft aan dat het wel vaker gebeurt dat studenten van zijn school buitenlandse websites kraken.

Lees ook:Google-hack: Chinese scholen ontkennen betrokkenheid
Lees ook:Dodelijke aanslag op Chinese schoolkinderen
Lees ook:Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China
Lees ook:Verrassing: Google krijgt Chinese licentie
Lees ook:Lerares scheurt per ongeluk oor van leerling kapot

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Chinese studenten kraken Google

 1. Peter

  Een stel Chinese studentjes tegen het grote google haha..

    /   Reply  / 
 2. Bryan

  Oke, je kraakt een bedrijf zoals Google en dan? Heb je dan toegang tot alle informatie van dat bedrijf? en kan je het dan gebruiken voor het versturen van spam of virussen? Kan iemand mij dat uitleggen.

  Greetz Bryan

    /   Reply  / 
  1. Ate Auteur

   Bryan, bij deze hack was het gevolg vooral dat de hackers mee konden kijken bij G-Mail. Door in te breken bij Google konden de e-mails van onder meer mensenrechtenactivisten gelezen worden. Wat er nog meer mogelijk was weet ik niet, maar dit telde zwaar voor Google. En terecht.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>