Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China

De Chinese overheid zegt dat Google nooit een klacht heeft ingediend over de Google-hack die ervoor zorgde dat de zoekgigant in januari dreigde China te verlaten. De digitale aanval zou volgens Google bij twee Chinese universiteiten vandaan komen, maar ook dat wordt door de Chinese regering ontkend.

Ook bezwaren met het betrekking tot het reguleren van internet zijn volgens de Chinese viceminister Miao Wei nooit ingediend. Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie zegt tevens dat Google tot nu toe geen verzoek tot gesprek heeft ingediend.

Bij de Chinese regering is de beschuldiging van Google (onder meer dat de Chinese overheid achter het kraken van G-mail accounts zou zitten) hard aangekomen. Een ‘onredelijk en ongegronde’ beschuldiging, aldus de Chinese overheid. Bovendien is hacken in China bij wet verboden en wij zouden nooit de wet overtreden, aldus een Chinese generaal die het een paar weken terug opnam voor zijn van internetspionage verdachte studenten. Dat we het maar even weten.

Lees ook:Ook Yahoo’s e-mail wordt in China gekraakt
Lees ook:Google gaat weg, maar blijft wel degelijk
Lees ook:Google-hack: Chinese scholen ontkennen betrokkenheid
Lees ook:Neelie Kroes wil Chinese firewall afbreken
Lees ook:Google blijft toch maar wel in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>