Expatsite GoGoDutch slachtoffer internetcensuur

Internetcensuur is helaas nog altijd aan de orde van de dag in China. Een paar dagen terug heeft ook de redactie van GoGoDutch, een populaire expatsite voor Chinezen, dat ondervonden. De redactie ontving een e-mail van de Chinese overheid en moest vervolgens toezien hoe de website werd geblokkeerd. Dat schrijft Webwereld.

GoGoDutch staat als website geregistreerd in China en is vooral populair onder Chinezen die in Nederland studeren. Op de site, die nog wel via deze link te bereiken is, is onder meer ruimte voor discussies. Maar volgens de Chinese overheid werden er ook ‘illegale discussies’ op de site gevoerd en dat was reden om de site onbereikbaar te maken.

In het verleden kreeg GoGoDutch het al vaker aan de stok met de regering. Na registratie bij het Chinese Xin Net leken de problemen echter voorbij. Maar een paar dagen terug zag GoGoDutch dus toch weer dat de digitale arme van Beijing lang is en dat de Chinese regering nog helemaal niet klaar is voor een open discussie over gevoelige en moeilijke onderwerpen. Het is onbekend hoe lang de blokkade zal duren.

Lees ook:World Expo heeft blauwe lucht en nieuw themalied
Lees ook:De Regenmakers: vier helden van China
Lees ook:Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China
Lees ook:Een goed gesprek met de Dalai Lama
Lees ook:Griekenland, een kolonie van China?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>