Dodelijke Chinese mijnen een beetje veiliger

Het zijn nog steeds de gevaarlijkste mijnen ter wereld, maar de kolenmijnen in China zijn de afgelopen jaren eindelijk een beetje veiliger geworden. Desondanks eiste het werk in de mijnen vorig jaar 2.631 levens op, wat neerkomt op ongeveer zeven doden per dag, aldus The Associated Press. Aanzienlijk minder dan de 3.215 mijnwerkers die in 2008 omkwamen.

Vergelijken we deze, toch best wel dramatische, cijfers met het mijnenrampjaar 2002, dan wordt zichtbaar dat het aantal doden sindsdien behoorlijk is gezakt. In 2002 kwamen in China namelijk 6.995 mijnwerkers om, bijna twintig per dag. Ondanks de dalende lijn die de afgelopen jaren is ingezet, worden veiligheidsregels nog steeds vaak niet nageleefd en is instortingsgevaar bij veel mijnen nog heel reëel. De Chinese regering denkt dat het nog zeker tien jaar zal duren voor de mijnen echt veilig zijn. Hopelijk betekent het dat mijnrampen zoals onderstaande (op 21 november 2009 kwamen 108 mijnwerkers om) snel tot de geschiedenis behoren:

Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:China gooit gevaarlijke mijnen dicht
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Werken kost elke dag aan 187 arbeiders het leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>