Lawine veroorzaakt mijnongeluk in Xinjiang

En opnieuw deed zich een mijnongeluk voor in China. Dit keer  in de provincie Xinjiang. Zeker drie mijnwerkers kwamen om in een ijzermijn toen zich een lawine voordeed. Zes mensen zitten nog vast in de mijn die door de lawine bedekt is met sneeuw. Het ongeluk gebeurde gistermiddag rond vijf uur, lokale tijd. Het is het zoveelste mijnongeluk in China.

Of de overige zes mijnwerkers op tijd gered kunnen worden, is nog maar de vraag. Door de lawine ligt op sommige plekken nu meer dan twee meter sneeuw, waardoor hulpverleners moeite hebben om de mijn te bereiken. Bovendien wordt er vooral in het noorden van Xinjiang voor de komende dagen nog veel meer sneeuw verwacht. Plaatselijk zou daar vijftig centimeter sneeuw kunnen vallen en dat terwijl in januari al duidelijk was dat Xinjiang te maken heeft met de strengste winter in zestig jaar tijd.

Lees ook:Lawines en sneeuwstormen teisteren Noord-China
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:China geeft Nepal gelijk: die berg is 8848 meter hoog
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>