Weinig hoop voor mijnwerkers na overstroming

Er is nog maar weinig hoop voor de 31 mijnwerkers die sinds 1 maart gevangen zitten in een kolenmijn in Binnen-Mongolië, de Chinese regio die direct grenst aan Mongolië. De mijnwerkers kwamen vast te zitten doordat een grote hoeveelheid water na een overstroming de mijn was ingestroomd. 45 mensen werden vorige week al gered, één lijk is tot nu toe geborgen.

Reddingswerkers hebben vier pompen aangezet, waarmee 3.850 kuub water per uur wordt weggepompt. Het waterpeil in de mijn, die nog onder constructie zou zijn, daalt dan ook wel degelijk, maar de mijn is diep en de 31 vermisten hebben nog geen enkel teken van leven gegeven. In de hoop levens te redden, is er tevens een gat gegraven dat naar de mijnschacht moest leiden. Ook die poging leverde helaas geen resultaat op. Er wordt nog volop doorgezocht, maar de kans om een week na de overstroming nog overlevenden te vinden is minimaal.

Lees ook:Mijnramp: zeker 100 mijnwerkers alsnog gered
Lees ook:Mijnramp: waar zijn de 153 gebleven?
Lees ook:123 mijnwerkers vast na overstroming
Lees ook:Mijnramp Shanxi: 25 dood, 13 vermist of toch meer?
Lees ook:Update mijnongeluk China: 27 doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>