Kolendiefstal kost vijf het leven

Het stelen van kool uit een verlaten mijn is vijf inwoners van de Chinese provincie Yunnan duur komen te staan. De vijf gingen gistermiddag de mijn in, maar hadden geen rekening gehouden met giftige gassen. Een zesde persoon wachtte buiten op zijn vrienden en sloeg alarm toen zij niet terugkeerden.

De vijf werden later op de dag in de mijn dood terug gevonden, vergiftigd door een vooralsnog onbekend gas. De zesde persoon, die de mijn dus wel overleefde, is door de politie vastgezet. De politie zegt nog te gaan onderzoeken wat voor gas de vijf kolendieven heeft vergiftigd.

Het is niet voor het eerst dat giftige gassen in een verlaten mijn in Yunnan voor een dodelijke tragedie zorgen. In februari kwamen nog zes kinderen om toen zij bij een verlaten mijn aan het spelen waren en dodelijke gassen inademden. De overheid maakte toen bekend dat verlaten mijnen in Yunnan zo snel mogelijk worden afgesloten, maar daar is men blijkbaar nog niet aan toegekomen.

Lees ook:Zes kinderen komen om in verlaten mijn
Lees ook:Vijf doden bij weer een steekpartij in China
Lees ook:Mijnramp: waar zijn de 153 gebleven?
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Mijnramp Shanxi: 25 dood, 13 vermist of toch meer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>