123 mijnwerkers vast na overstroming

In de Chinese provincie Shanxi zitten 123 mijnwerkers vast na een overstroming. De mijnwerkers werkten aan de constructie van een nieuwe kolenmijn en werden rond half drie vanmiddag, lokale tijd, verrast door het grondwater dat plotseling heftig door de tunnels begon te stromen. Van de 261 mensen die op dat moment aan het werk waren, wisten er 138 op tijd te ontsnappen.

In een poging de overige 123 zo snel mogelijk te redden is direct groot alarm geslagen. De bazen van het Chinese kolenmijnen en veiligheidsbureau in Beijing zijn persoonlijk naar de  mijn gesneld, om de reddingsoperatie aan te voeren. Vermoedelijk zijn deze hoge heren er niet alleen om de mijnwerkers te redden, maar ook om de schade voor de overheid te beperken.

In het recente verleden heeft de Chinese overheid namelijk meerdere malen aangegeven dat de staatsmijnen veiliger worden. De vermissing van deze 123 mijnwerkers, en de mogelijke dood van hen, zou een enorm gezichtsverlies voor de overheid betekenen. Vooral omdat het hier om een nieuwe staatsmijn gaat en die zou toch echt veiliger moeten zijn dan de oude mijnen.

Helaas heeft China een slechte reputatie als het gaat om de veiligheid in kolenmijnen. In 2009 kwamen 2.631 mijnwerkers om het leven, in 2008 3.215. Met die cijfers zijn het de meest dodelijke mijnen ter wereld.

Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Dodelijke Chinese mijnen een beetje veiliger
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:China gooit gevaarlijke mijnen dicht
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>