Mijnramp: zeker 100 mijnwerkers alsnog gered

“Het is een wonder in de Chinese mijnreddingsoperaties,” zei Luo Lin, hoofd van het Chinese Bureau voor Werkveiligheid. Luo heeft het over de mijnwerkers in Shanxi. Ruim een week na de overstroming zijn er nog zeker 100 van de 153 mijnwerkers gered. Volgens The New York Times zijn het er zelfs 114.

Op zondag 28 maart kwamen de mijnwerkers vast te zitten. Ze werkten in een nieuwe mijn, toen plotseling het grondwater door de mijntunnels begon te stromen. Een reddingsoperatie kwam snel op gang, maar het duurde dagen voor er een teken van leven werd vernomen. Honderden liters water werden weggepompt en afgelopen vrijdag hoorden de reddingswerkers plotseling een teken van leven. Er kwamen klopsignalen via de afvoerbuis van de waterpomp naar boven.

Reddingswerkers zoeken op dit moment nog naar de overige mijnwerkers. Het is nog onduidelijk of zij in leven zijn of inmiddels zijn gered. Vast staat in ieder geval dat de geredde mijnwerkers ontzettend veel geluk hebben gehad. In de Chinese mijnindustrie zullen ze maar weinig collega’s treffen die ook kunnen zeggen dat ze acht dagen in een overstroomde mijn hebben overleefd. Misschien heeft het hoofd van het Bureau voor Werkveiligheid wel gelijk en is het inderdaad een wonder.

Lees ook:Weinig hoop voor mijnwerkers na overstroming
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Klein wonder: mijnwerker na 11 dagen gered
Lees ook:Mijnramp: waar zijn de 153 gebleven?
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>