Tien doden na gasexplosie in kolenmijn

Hoewel de Chinese regering het graag anders zou willen zien en verschillende keren heeft gezegd dat er maatregelen komen om de mijnen veiliger te maken, is er afgelopen zaterdag opnieuw een mijnongeluk gebeurd. Daarbij kwamen zeker tien mensen om het leven.

Het ongeluk gebeurde bij de stad Lichuan, in de provincie Hubei. om half acht ‘s ochtends lokale tijd. Door een niet bekende oorzaak vond er een gasexplosie plaats waarbij tien mijnwerkers omkwamen door ernstige ademhalingsproblemen. Zes mijnwerkers raakten gewond, drie andere mijnwerkers kwamen met de schrik vrij.

De Chinese kolenmijnen staan bekend als de meest dodelijke ter wereld. Vorig jaar kwamen niet minder dan 2.631 Chinezen bij het werken in de mijn om het leven. Begin april werden nog 115 mijnwerkers gered nadat ze meer dan een week in een mijn hadden vastgezeten. De Chinese overheid zegt veel te doen om de mijnen veiliger te maken, maar veiligheidsregels worden vaak nog volledig genegeerd.

Lees ook:Dodelijke Chinese mijnen een beetje veiliger
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:123 mijnwerkers vast na overstroming
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>