Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens

Opnieuw is China gisteren opgeschrikt door een ernstig mijnongeluk. Dit keer gebeurde het ongeluk in de provincie Hunan, niet ver bij de stad Chenzhou vandaan. Een zware explosie koste aan zeker zeventien mijnwerkers het leven, één mijnwerker is volgens de Chinese media gewond geraakt.

Volgens woordvoerders kwamen de mijnwerkers om nadat onverwacht een voorraad dynamiet was ontploft. Daarbij kwamen giftige gassen vrij. Hoe het dynamiet, dat in een schacht van de kolenmijn lag opgeslagen, kon ontploffen wordt nog uitgezocht.

Het ongeluk in Chenzhou is alweer het zoveelste mijnongeluk dit jaar in China. Vorig jaar kwamen er volgens de officiële cijfers 2.631 mijnwerkers om het leven, maar doordat mijnen nog vaak gebruik maken ongeregistreerde werknemers zou het werkelijke aantal nog hoger kunnen zijn.

Veel ongelukken gebeuren doordat veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd of hebben te maken met een gebrekkig onderhoud. De Chinese overheid heeft al verschillende keren aangegeven de mijnen veiliger te willen maken, maar gezien het grote aantal mijnen in China is dat nog een hele klus.

Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Dodelijke Chinese mijnen een beetje veiliger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>