Mijongeluk in China eist 47 levens

Foto: Xinhua / China Daily

Een mijnongeluk in de Chinese provincie Henan heeft vandaag aan ten minste 47 mijnwerkers het leven gekost. Het ongeluk deed zich voor nadat opgeslagen explosieven ontploften en een enorme explosie veroorzaakten. 75 mijnwerkers kwamen vast te zitten, maar 28 van hen wisten op tijd te ontkomen.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar Chinese media wisten te melden dat de meeste mijnwerkers zijn omgekomen nadat de explosie giftige gassen vrij bracht. Er wordt nog nader onderzocht hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Volgens persbureau AP heeft de Chinese politie de mijneigenaar, Liu Jianguo, inmiddels aangehouden. De vergunning van Liu’s kolenmijn zou op 6 juni zijn verlopen, maar er werd nog steeds in de mijn gewerkt.

Het ongeluk in Henan is alweer het zoveelste mijnongeval in China. Vorig jaar kwamen er meer dan 2.600 Chinese mijnwerkers om het leven. China is hard op weg om dat cijfer dit jaar te evenaren.

Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Klein wonder: mijnwerker na 11 dagen gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>