Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee

De mijnen in China zijn de onveiligste ter wereld. Elke maand gebeuren er ongelukken, jaarlijks komen er honderden mijnwerkers om het leven. Het afgelopen weekend ging het opnieuw behoorlijk mis. Zeker 44 mijnwerkers vonden de dood bij vijf verschillende ongelukken.

Het zwaarste ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag in de provincie Shaanxi. Door een mijnbrand kwamen daar 28 mensen om het leven. In de nabijgelegen provincie Henan gebeurde diezelfde dag een soortgelijk ongeluk. Die brand doodde acht mensen. Ook in Hunan ging het mis. Daar kwamen twee mijnwerkers om na een explosie.

Maar daarmee was de ellende voor dit weekend nog niet voorbij. In de provincie Gansu kwam een mijn onder water te staan, een ongeluk waarbij twee mijnwerkers verdronken. In Liaoning tenslotte vond gisteravond een gasexplosie plaats. Daarbij lieten vier mijnwerkers het leven.

De Chinese autoriteiten ondertussen hebben de afgelopen maanden verschillende keren aangegeven dat ze hun best doen om de mijnen veiliger te maken, maar dat er nog een lange weg te gaan is. Veel mijnen hebben te maken met achterstallig onderhoud en vaak worden veiligheidsregels niet nageleefd. Vorig jaar kwamen er 2.631 Chinese mijnwerkers bij ongelukken om het leven.

Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:China gooit gevaarlijke mijnen dicht
Lees ook:Dodelijke Chinese mijnen een beetje veiliger

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee

  1. Danny

    De druk om maar aan de vraag van steenkool te kunnen voldoen is ook bijzonder hoog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>