Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven

Foto: Xinhua / China Daily

Een brand in een goudmijn in het oosten van China, provincie Shandong, heeft aan zeker 16 gouddelvers het leven gekost. Vrijdagmiddag brak er plotseling brand uit in de mijn, waardoor 50 mensen vast kwamen te zitten. De Chinese autoriteiten zeggen dat vanochtend de laatste mijnwerkers zijn gered.

Het vuur is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een ondergrondse elektriciteitskabel. Op dat moment waren er 329 mensen in de mijn aan het werk, waarvan het merendeel op tijd weg kon komen. Vijftig mijnwerkers kwamen echter vast te zitten en moesten wachten op de reddingsdiensten. De eigenaar van de mijn is vlak na het ongeluk door de politie gearresteerd.

In China zijn mijnrampen een terugkerend probleem. Vorig jaar kwamen er volgens de officiële cijfers 2.631 Chinese mijnwerkers bij ongelukken om het leven. Vooral in de kolenmijnen gebeuren zeer regelmatig ongelukken. Hoewel China heeft beloofd dat de mijnen veiliger zullen worden, was daar in het eerste halfjaar van 2010 nog maar weinig van terug te zien.

Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:Update mijnongeluk China: 27 doden
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>