Beijing onder de loep

In een stad waar de zon bijna nooit te zien is vanwege een dikke laag smog en waarvan wordt beweerd dat het inademen van de lucht daar even slecht is als het roken van een pakje sigaretten, zegt 67% van de inwoners problemen te hebben met de milieuvervuiling. Dat- niet echt verrassende- percentage is opgenomen in een rapport van de Capital University of Economics en Business in Beijing. In het onderzoek werd Beijingers niet alleen gevraagd naar hun mening over het milieu, maar ook naar algemenere zaken, zoals geluk. Bijna 60% van de ondervraagden had het, net als in 2006, prima naar zijn zin in de Chinese hoofdstad. Bijna 80% blijkt zich veilig te voelen in de miljoenenstad en bijna de helft van de inwoners van Beijing is niet zeker van zijn financiën: ze zijn bang ontslagen te worden of minder te gaan verdienen.

Xinhua

Lees ook:Spelen en mensenrechten scheiden, vinden Nederlanders
Lees ook:Muur is geen muur
Lees ook:Dag 11: de dag van de rij
Lees ook:Boeren blijer dan stedelingen in China?
Lees ook:Beijing gaat naar de 21 miljoen inwoners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>