Hoera voor de blauwe lucht!

Het waren er 22, het aantal dagen met een heldere, blauwe lucht in Beijing in de maand januari. Dat is het hoogste aantal sinds 2000. Of we moeten juichen voor de blauwe lucht, lijkt me de vraag. De helderheid werd vooral veroorzaakt door de ijskoude temperatuur, die in heel China voor schade en zelfs doden zorgde. Bovendien staat het criterium voor een blauwe lucht niet in het bericht omschreven, waardoor ik mijn vraagtekens zet bij 'blauw' (ik geloof niet dat ik de lucht in Beijing wel eens echt in die kleur heb mogen aanschouwen). Maar goed, China is lekker op weg naar hun eigen gestelde doel van 70% aan blauwe dagen in 2008 voor de Olympische Spelen. Hopelijk kunnen we elke maand een betrouwbare update verwachten.

Xinhua

Lees ook:World Expo heeft blauwe lucht en nieuw themalied
Lees ook:Dikke mist zorgt voor chaos
Lees ook:China gaat door met milieu-offensief
Lees ook:Tibet volgende maand weer open voor toeristen
Lees ook:Centrale zuinigheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>