Computers dumpen wordt groot Chinees probleem

Elektronisch afval, afkomstig van bijvoorbeeld gsm’s, computers en televisies, dreigt een groot probleem te worden voor groeilanden als China en India. Dat blijkt uit een milieurapport van de Verenigde Naties (VN), aldus verschillende media. Worden er geen maatregelen getroffen dan zullen er in 2020 twee tot vier keer zoveel Chinese computers worden gedumpt als in 2007. Bij mobiele telefoons zou het cijfers zelfs zeven keer zo hoog liggen.

Volgens de Verenigde Naties wordt het dan ook hoog tijd om iets te doen tegen dit dreigende milieuprobleem. Elektronisch afval moet op een betere manier ingezameld worden en veel vaker gerecycled worden. Gebeurt dat niet dan krijgen de zogenaamde groeilanden, naast China en India zijn dat bijvoorbeeld ook Brazilië en Mexico, en de ontwikkelingslanden te maken met ernstige milieu- en gezondheidsproblemen.

Daarnaast moeten westerse landen niet langer hun elektronisch afval in Azië en Afrika dumpen, maar zelf aan de slag met recycling. Veel ontwikkelde landen vinden het nu nog erg gemakkelijk om onderdelen van oude computers niet zelf te gaan hergebruiken, maar ze in China of West-Afrika op een vuilnisbelt te dumpen. Dat moet maar eens afgelopen zijn, zegt de VN.

Lees ook:India en China willen beter samenwerken
Lees ook:BMW richt pijlen op China en India
Lees ook:In China is recyclen big business
Lees ook:Positief denken over milieuvervuiling in China
Lees ook:Al dat afval brengt China behoorlijk in gevaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>