De Regenmakers: vier helden van China

En dan nu even iets heel anders. Op 15 maart, alweer anderhalf week geleden, was in VPRO’s Tegenlicht ‘De Regenmakers‘  te zien, een prachtige documentaire over vier burgeractivisten in China. Een vissersvrouw, een rijstboerin, een herder en een danseres vertelden daarin hoe ze de strijd aangaan met de lokale autoriteiten, in een poging de teloorgang van het milieu tegen te gaan.

Sinds een paar dagen staat ‘De Regenmakers’, gemaakt onder regie van Floris-Jan van Luyn, ook op de website van Tegenlicht. De vier koppige, dappere en standvastige Chinezen laten zien dat ook in China een strijd tegen de autoriteiten niet bij voorbaat al verloren is. Helaas lukt het niet de film naar deze site te embedden, maar je kunt hem in ieder geval hier en hier vinden. Geloof me, het is de moeite waard.

Lees ook:China-avond op Nederland 2
Lees ook:Politie Shanghai veegt de straten schoon
Lees ook:World Expo is dus niet voor iedereen
Lees ook:Google verliest, China verliest
Lees ook:Sexspam in China op de bon geslingerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>