Australië gaat Chinese bemanning inderdaad vervolgen

Australië is van plan de bemanning van het Chinese schip Shen Neng 1 te vervolgen. Een week geleden liep het schip, dat kolen en olie vervoerde van China naar Australië, vast op het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. Het schip dreigde in tweeën te breken en daarmee een grote milieuramp te veroorzaken.

Een paar dagen na het vastlopen van de Shen Neng 1 liet de Australische premier Kevin Rudd in woedende reactie al weten dat er een onderzoek naar de oorzaak gaat komen en dat er wat hem betreft sancties volgen. Volgens de minister van Transport, Anthony Albanese, is het inmiddels duidelijk dat het schip bewust van de vaarroute is afgeweken en daarmee het Great Barrier Reef bewust in gevaar heeft gebracht. Hij is daarom van plan de verantwoordelijken hiervoor te vervolgen.

De Chinese eigenaar van het schip heeft inmiddels het boetekleed aangetrokken en excuses gemaakt. Het schip had naar het oosten moeten uitwijken, maar heeft dat niet gedaan en is zo in het rif terecht gekomen. Een woordvoerder van Shenzhen Energy Transport, eigenaar van de Shen Neng 1, liet weten dat het bedrijf zich bewust is van de economische en ecologische waarde van het Great Barrier Reef.

Welke sancties de bemanning van de Shen Neng 1 en de eigenaars van Shenzhen Energy Transport precies kunnen verwachten is nog niet duidelijk. In een reportage van de Associated Press werd vermeld dat de Chinezen mogelijk een boete kunnen verwachten die op kan lopen tot 5,5 miljoen Australische dollars.

Lees ook:Great Barrier Reef: Australië woedend op Chinese schipper
Lees ook:Chinees schip dreigt milieuramp te veroorzaken
Lees ook:Olympische vlam niet in het teken van verbroedering
Lees ook:Nicolas Sarkozy en Hu Jintao praten over Iran
Lees ook:Shaolin gaat commercieel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>