China ziet de elektrische auto echt wel zitten

In China lijkt de regering er steeds meer van overtuigd te raken dat niet de op benzine of diesel rijdende auto’s de toekomst hebben, maar dat het vooral de elektrische auto’s zijn die de dienst gaan uitmaken. Tegen het einde van 2010 moeten daarom in 27 verschillende Chinese steden 75 grote elektrische oplaadstations voor auto’s geopend zijn.

Het eerste grote oplaadstation is inmiddels bijna af en is te vinden in Linyi, wat in de noordoostelijke provincie Shandong ligt. Het station gaat naar verwachting in mei open en zal in staat zijn om 45 auto’s tegelijkertijd op te laden. Shandong is één van de belangrijkste provincies in de Chinese auto-industrie en zeker dertig fabrieken houden zich in deze provincie bezig met het maken van elektrische auto’s. Kleinere oplaadstations zijn al te vinden in steden als Shanghai, Shenzhen en Wuhan.

In China worden op dit moment al meer elektrische auto’s gemaakt dan waar ook ter wereld en het land is van plan de productie in de komende jaren verder op te schroeven. Volgens de directeur van het Shandong Electric Power Corperation, het bedrijf achter de grote oplaadstations, is het goed regelen van het opladen ‘de sleutel naar het succes’ van de elektrische auto-industrie. “De groene wagen kan pas echt succesvol zijn als we over het hele land een goed netwerk van oplaadplekken hebben”, aldus Li.

Een loffelijke ambitie van China en ik ga me dan toch afvragen waarom we hier in Nederland niet net zulke grote stappen kunnen maken. Waarom lopen wij niet eens een beetje meer voorop?

Lees ook:Daimler helpt BYD met elektrische auto’s
Lees ook:Balen, die Chinese e-auto komt pas eind 2011
Lees ook:Chinese auto verdwijnt bijna in de weg
Lees ook:Ford roept meer dan 200.000 Chinese auto’s terug
Lees ook:Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto

1 Reacties // Reageer

One thought on “China ziet de elektrische auto echt wel zitten

  1. Theo de Boer

    Waarom Nederland niet een beetje meer voorop loopt ?
    Heel duidelijk.
    Er moet eerst een wegenbelasting systeem ingevoerd worden voor volledig elektrisch aangedreven wagens, eerst betalen, dan kijken of we er iets aan gaan doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>