Golf van Mexico? China heeft haar eigen olielek

Niet alleen in de Golf van Mexico hebben ze te maken met een olieramp, ook in China is sinds afgelopen vrijdag ruwe olie massaal de Gele Zee ingelopen. Dat gebeurde na het ontploffen van een olieleiding in havenstad Dalian, waarop een enorme brand volgde. Rond de 1.500 vaten olie stroomde de zee in.

Inmiddels proberen schoonmakers de olie zo snel mogelijk op te ruimen. China wil hoe dan ook voorkomen dat de olie de internationale wateren bereikt. Maar de olie is inmiddels begonnen zich te verspreiden, reden om de stranden bij het eiland Bangchui dicht te gooien.

Hoe groot de ramp precies is, is nog onduidelijk. Volgens de Chinese autoriteiten valt het allemaal nog wel wat mee, maar milieuorganisatie Greenpeace zegt daarover te twijfelen. De organisatie noemt het onverantwoordelijk om nu al te roepen dat het meevalt, er drijft immers nog steeds olie in zee.

China verwacht dat het ongeveer tien dagen zal duren voor de olievlek, nu ruim 180 vierkante kilometer groot, is opgeruimd. Daarvoor is de hulp ingeschakeld van militairen, vissers en burgers.

Lees ook:Olievlek China veel groter dan eerder gezegd
Lees ook:Chinees schip dreigt milieuramp te veroorzaken
Lees ook:Chinezen zien UFO en gooien vliegveld dicht
Lees ook:Al dat afval brengt China behoorlijk in gevaar
Lees ook:China koopt grote invloed op olie-industrie Nigeria

1 Reacties // Reageer

One thought on “Golf van Mexico? China heeft haar eigen olielek

  1. Danny

    Ik vind een olievlek van 180 vierkante kilometer wel heel groot. Hopelijk zet China nog meer in op alternatieve energie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>