Ruim 3.000 chemische vaten in Chinese rivier

Er drijven ruim drieduizend vaten met chemicaliën in de Songhua rivier, die door het noordoosten van China stroomt. De vaten zijn afkomstig van een chemische fabriek en door de felle overstromingen in het water terechtgekomen.

Chinese reddingswerkers proberen samen met militairen de vaten zo snel mogelijk weer uit de rivier te krijgen, om te voorkomen dat ze het water gaan vervuilen. Volgens de Chinese regering lekken de vaten nog niet en is er nog geen sprake van vervuiling. Het Chinese staatspersbureau maakte een paar uren terug bekend dat er al 1.100 vaten weer uit het water zijn geplukt. In elk vat zit voor 170 kilo aan chemicaliën.

Hoewel er volgens de Chinezen nog geen sprake is van vervuiling, is de watervoorziening van de stad Jilin wel afgesloten. Zo’n 4,3 miljoen mensen zitten daardoor zonder drinkwater. Behalve de drieduizend volle vaten zijn er ook nog zo’n vierduizend lege vaten de rivier ingestroomd. De vaten worden inmiddels door de stroom meegevoerd naar Rusland. Daar maken ze zich al zorgen over de gevolgen:

Lees ook:Massale vissterfte door afvalwater kopermijn
Lees ook:Meer dan 100 doden bij overstromingen Jilin
Lees ook:Mekong rivier lijdt onder het lage waterpeil
Lees ook:Massale evacuatie na overstroming Xiang rivier
Lees ook:Al dat afval brengt China behoorlijk in gevaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>