44 duizend mensen in noord-China getroffen door aardbeving

Vorig jaar verhuisden meer dan een miljoen mensen naar 'schokbestendige' woningen en dat blijkt een geluk bij een ongeluk. Gisteren trof een aardbeving van 7,3 op de Schaal van Richter Yutian in de regio Xinjiang (Noord-China). Door de enorme beving en de naschokken stortten wankele huizen in en ging er voor tien miljoen RMB aan gewassen en persoonlijke bezittingen verloren. Dankzij snelle evacuatie én de veiligheidsmaatregelen die eerder waren genomen door stevige woningen te bouwen, vielen er bij het zware natuurgeweld geen doden en zwaargewonden.

Xinhua

Lees ook:Veel ellende in Zuid-China door noodweer
Lees ook:Het Jaar van de Tijger eist slachtoffers
Lees ook:Corrupte ex-politiebaas krijgt doodstraf
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700
Lees ook:Tornado in Zuidwest China: zeker 29 doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>