Lawines en sneeuwstormen teisteren Noord-China

Het aanhoudend strenge winterweer heeft de afgelopen dagen voor flinke problemen gezorgd in China. Eerder deze week veroorzaakte een lawine een mijnongeluk in de provincie Xinjiang, waarbij zeker drie mijnwerkers om het leven kwamen. Nu meldt de China Daily dat bij verschillende lawines in de provincie Xinjang minimaal zeven mensen zijn omgekomen en dat er nog zeker 276 mensen vastzitten door het lawinegeweld.

Xinjiang maakt dit jaar de strengste winter in tientallen jaren mee, waarbij de noordwestelijke provincie niet alleen met temperaturen te maken heeft die ver onder nul liggen (in de stad Altay worden begin volgende week opnieuw temperaturen verwacht tussen de -18 en -25), Xinjiang kreeg deze winter ook heel veel sneeuw te verwerken. Niet een paar centimeter zoals hier in Nederland de afgelopen weken het geval was, maar plaatselijk kwam één tot twee meter sneeuw te liggen. Al die sneeuw zorgt er bovendien voor dat wegen slecht begaanbaar zijn, dat er sneeuwstormen voorkomen en dat hulpdiensten veel moeite moeten doen om mensen te redden die zijn ingesloten.

En niet alleen Xinjiang heeft last van het winterweer. In de noordoostelijke provincie Heilongjiang werden de afgelopen dagen verschillende wegen afgesloten in verband met zware sneeuwval en sneeuwstormen. In de provinciehoofdstad Harbin werd het vliegveld enkele uren afgesloten, waardoor veel mensen vast kwamen te zitten en vliegtuigen moesten uitwijken naar andere vliegvelden. Bovendien is ook Harbin voorlopig nog niet van de winter af. Voor vrijdag en zaterdag staan temperaturen tussen de -20 en de -25 op het programma.

Lees ook:De winter was zwaar en gemeen dit jaar
Lees ook:Half april, maar toch nog 15 centimeter sneeuw
Lees ook:Lawine veroorzaakt mijnongeluk in Xinjiang
Lees ook:Sneeuw zorgt voor overstromingen in Xinjiang
Lees ook:Na sneeuw nu ijsoverlast in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>