Heftige zandstorm teistert noord-west China

De provincie Xinjiang, in het noord-westen van China, wordt momenteel geraakt door een strenge zandstorm. De zandstorm trekt van west naar oost en beperkt het zicht op sommige plekken volledig. Het verkeer en de landbouw ondervinden hevige overlast van het rond waaiende zand.

De verwachting is bovendien dat de zandstorm nog niet zal gaan liggen. Volgens Chinese media zal de zandstorm tot aanstaande dinsdag, 16 maart,  aanhouden, al zal de storm niet op alle momenten even zwaar zijn. Uit het onderstaande filmpje van de NOS blijkt dat al dat rondvliegende zand niet bepaald prettig is:

Lees ook:Zware zandstorm raast over Beijing
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm
Lees ook:Welkom in het Jaar van de Tijger!
Lees ook:Zoenend stel klaagt metro aan
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>