Er drijven varkens in de rivier

In de provincie Zheijiang is iets vreemds aan de hand. Zeker 550 varkens dreven deze week op het water van de Qiantang rivier en zijn aangespoeld in een riviermond. De eerste karkassen doken tien dagen geleden al op, maar dat was nog niets vergeleken met de stroom dode varkens die in de afgelopen week zichtbaar werd.

Het landbouwbureau van Zheijiang vermoedt dat de varkens van hoger gelegen gebieden komen, daar zijn verdronken en door overstromingen, veroorzaakt door smeltwater, met het rivierwater zijn meegesleurd. Maar, helemaal zeker zijn ze daar in Zheijiang niet van. En dus zijn er experts naar de hoger gelegen gebieden gestuurd om de ware oorzaak te achterhalen.

De varkens die deze week zijn aangespoeld zijn volgens een woordvoerder allemaal in vijf meter diepe kuilen begraven. Nu maar hopen dat die kuilen groot genoeg zijn, want de lente is nog maar net begonnen en na de strenge Chinese winter is er nog veel smeltwater op komst.

Lees ook:Ook Verenigd Koninkrijk krijgt veeg uit de pan
Lees ook:Achtergrondmuziekje voor varkens in slachtbank
Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou
Lees ook:Chinese Toyota fabriek ligt stil na staking
Lees ook:Economische bloei eindelijk positief voor minderheden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>