Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm

De zandstorm die afgelopen zaterdag China’s hoofdstad Beijing nog internationaal in het nieuws bracht, is naar het zuiden van China getrokken en is gisteren Hong Kong en Taiwan aangekomen. In Hong Kong zorgde het rondvliegende stof en zand zelfs voor de ergste luchtvervuiling sinds 1995, het jaar waarin Hong Kong begonnen is met het registreren van de schoonheid van de lucht.

De lucht in Hong Kong was maandag 12 tot 14 keer vuiler dan de gezonde waarden zoals de Wereldgezondheidsorganisatie die hanteert. De luchtvervuiling behaalde gisteren op verschillende plekken 400 punten, waar 100 punten al als ‘zeer hoge’ vervuiling staat aangegeven. Komen de waarden boven de 200 punten, dan is er sprake van ‘ernstige’ luchtvervuiling wat vooral bij mensen met long- en hartproblemen gezondheidsproblemen op kan leveren.

Om de inwoners van Hong Kong te beschermen, heeft de overheid scholen opdracht gegeven sportactiviteiten af te blazen. Mensen met gezondheidsproblemen wordt aangeraden niet naar buiten te gaan. Overigens is niet alleen de zandstorm de oorzaak van de hoge luchtverontreiniging in Hong Kong. De snelle groei van de industrie in China en Hong Kong heeft de luchtkwaliteit in de afgelopen twintig jaar behoorlijk verslechterd.

Lees ook:Hong Kong is China’s meest leefbare stad
Lees ook:“Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”
Lees ook:Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong
Lees ook:Heftige zandstorm teistert noord-west China
Lees ook:Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>