Waterprobleem: China zet het leger in

Nu het zuidwesten van China nog steeds zwaar lijdt onder de alsmaar aanhoudende droogte, heeft de Chinese regering besloten het leger in te zetten. Duizend militairen zijn gisteren in de provincie Yunnan begonnen met de strijd tegen het watertekort. Nog eens drieduizend zijn onderweg.

Volgens de China Daily is elke militair in staat watertanks van 25 liter te dragen. En dat komt mooi uit, want veel dorpen zijn aangewezen op waterputten die soms kilometers verderop zijn. Elke dag naar die put lopen is voor een enkeling nog wel te doen, maar vooral voor mensen op leeftijd is dit nog een zware opgave.

Behalve water dragen willen de mannen en vrouwen van het Chinese leger ook actief op zoek gaan naar water. Zo werd in de buurt van het bergdorpje Jia’er een put gegraven en om het de dorpsbewoners nog wat gemakkelijker te maken, werden er pijpleidingen aangelegd tussen de put en het dorpje zelf. Logisch, vond een legercommandant, want “het is onze verantwoordelijkheid om de mensen zo goed mogelijk te helpen.”

De droogte in zuidwest China zal vermoedelijk nog tot half mei aanhouden. Zeker 18 miljoen mensen in de provincies Yunnan en Guizhou hebben inmiddels een tekort aan drinkwater. Voorlopig kunnen de soldaten zich dus nog wel even nuttig maken.

Lees ook:Nog steeds geen regen in Zuidwest China
Lees ook:Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte
Lees ook:Droogte Yunnan brengt koffieoogst in gevaar
Lees ook:Groot probleem: zes maanden zonder regen
Lees ook:China ontwikkelt trein van 600 km per uur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>