De winter was zwaar en gemeen dit jaar

Grote delen van China hebben een zware winter achter de rug. Veel kou, veel sneeuw en veel sneeuwstormen. Vooral de noordwestelijke regio Xinjiang werd in de afgelopen maanden hard geraakt door het felle winterweer. En helemaal over is het nog niet, want het afgelopen weekend trok er opnieuw een sneeuwstorm over.

Het Chinese persbureau Xinhua heeft de voorlopige schade opgemaakt. Meer dan 12.049 huizen gingen verloren en sinds 1 februari waren zeker 87.000 mensen in Xinjiang de dupe van overtrekkende sneeuwstormen, 6.800 van hen kwamen om het leven.
Dan hebben we het nog niet eens over de economische schade gehad. Alleen al de sneeuwstorm van de afgelopen dagen richtte een schade aan van 3,6 miljoen yuan (een zeer slordige 360.000 euro). De schade over de gehele winter moet in de miljoenen lopen.

En alsof het winterweer van de afgelopen maanden nog niet genoeg was voor de inwoners van Xinjiang, kan men zich nu opmaken voor nieuwe aardverschuivingen, overstromingen en lawines. Voor de komende dagen wordt er zware regenval in de regio verwacht. Dat in combinatie met de dikke pakken sneeuw die nog in de bergen liggen, gaat de omgeving waarschijnlijk weinig goeds brengen.

Lees ook:Lawines en sneeuwstormen teisteren Noord-China
Lees ook:Half april, maar toch nog 15 centimeter sneeuw
Lees ook:Sneeuw zorgt voor overstromingen in Xinjiang
Lees ook:Lawine veroorzaakt mijnongeluk in Xinjiang
Lees ook:Sneeuw en ijs in Chinees verkeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>