Sneeuw zorgt voor overstromingen in Xinjiang

Massaal smeltende sneeuw zorgt in het Noord-Westen van China voor problemen. Vooral de autonome regio Xinjiang heeft last van overstromingen door smeltsneeuw. Xinjiang heeft een winter met heel veel sneeuw achter de rug en moet daar nu een hoge prijs voor betalen.

De overstromingen hebben verwoestende effecten voor met name de boeren in de regio. Duizenden hectares bouw- en grasland zijn ondergelopen en zeker 471 stuks vee zijn al in de overstroming omgekomen. Door de overstroming zijn tevens honderden huizen in elkaar gezakt en nog veel meer huizen beschadigd.

Voor zover bekend zijn er nog geen mensen gewond geraakt bij de overstromingen. Wel zijn de inwoners van verschillende dorpen en steden inmiddels geëvacueerd.

Lees ook:De winter was zwaar en gemeen dit jaar
Lees ook:25 doden na overstroming in Qinghai
Lees ook:Lawine veroorzaakt mijnongeluk in Xinjiang
Lees ook:Na sneeuw nu ijsoverlast in China
Lees ook:Zuid China is nog niet van het noodweer af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>